De 4-stappen methode om te verminderen
en dan te stoppen

De 4-stappen methode om te verminderen<br/>en dan te stoppen -

De 4-stappenmethode om te verminderen en dan te stoppen

Stap 1: Minder roken met NICORETTE®

(0-6 weken)*

Leg voor uzelf een doelstelling vast: 

  • bepaal het maximum aantal sigaretten dat u nog wilt roken
  • en leg voor uzelf een datum vast om dit doel te bereiken. (Een vermindering van minstens 50% van de hoeveelheid gerookte sigaretten wordt aanbevolen om goede resultaten te behalen).

Gebruik NICORETTE® kauwgom tussen de sigaretten door om de fase van minderen doeltreffend te ondersteunen.

Als u de gewoonte hebt 15 of 16 sigaretten per dag te roken, probeer dan 8 sigaretten te vervangen door de kauwgom of de inhaler van NICORETTE®. Dat betekent dat u NICORETTE® één keer op twee gebruikt om uw zin in tabak te bedwingen.

* Als u er binnen 6 weken nog niet in geslaagd bent minder te roken, vraag dan advies aan een gezondheidswerker, een arts of een verpleegkundige.

Stap 2: Blijven minderen met NICORETTE®

(6 weken tot 6 maanden)*

Blijf uw sigarettenverbruik minderen. Gebruik NICORETTE® kauwgom als u deze nodig hebt om uw zin in sigaretten te bedwingen.

Uw doelstelling is volledig stoppen in zes maanden. Naargelang u het aantal sigaretten afbouwt, zou uw zin in roken ook moeten afnemen. In plaats van 7 tot 8 sigaretten per dag te roken, zult u slechts 3 tot 4 sigaretten roken en vervolgens volledig stoppen.

* Iedere roker is echter anders. U moet dus stoppen op uw eigen ritme.

Stap 3: Stoppen met roken met NICORETTE®

(Binnen 9 maanden)*

Stop totaal met roken zodra u zich er klaar voor voelt.

Blijf NICORETTE® kauwgom gebruiken als u er behoefte aan hebt om uw zin in sigaretten te bedwingen.

U zou nu klaar moeten zijn om al uw sigaretten weg te gooien. Het is altijd een moeilijke beslissing, maar onthoud dat NICORETTE® kauwgom er is wanneer u deze nodig heeft.

* Als u er na 9 maanden nog niet in geslaagd bent te stoppen met roken, vraag dan advies aan een gezondheidswerker, een arts of een verpleegkundige.

Stap 4: Stoppen met NICORETTE®

(Binnen 12 maanden)

Het gebruik van NICORETTE® kauwgom wordt afgebouwd en vervolgens volledig stopgezet (binnen 3 maanden nadat u bent gestopt met roken).

U bent erin geslaagd minder te gaan roken en vervolgens te stoppen met roken. U moet nu hetzelfde doen met de inhaler of de kauwgommen van NICORETTE®. Het is nuttig een pakje achter de hand te houden voor wanneer u de komende weken zin zou krijgen om te roken.

NICORETTE® is een geneesmiddel aangewezen bij het stoppen met roken, met als werkzaam bestanddeel nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. NICORETTE® niet gebruiken wanneer u een ernstige hartaandoening heeft, recent een beroerte heeft gehad of (voor de kauwgom) een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft. NICORETTE® mondspray niet gebruiken indien u jonger bent dan 18 jaar of indien u nog nooit gerookt hebt. Slagingskans placebo: 5,6% en met mondspray 13,8% i.c.m. 3 begeleidingssessies, gemeten over 52 weken. NICORETTE® niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u NICORETTE® gebruikt tijdens de zwangerschap. KOAG nr.: 33-1011-1439.