-

Waarom stoppen met roken

Rokers stoppen om verschillende redenen met roken, maar de voordelen voor de gezondheid zijn voor iedereen hetzelfde. We zetten er hieronder enkele voor u op een rijtje.

Welke zijn de voordelen voor uw gezondheid wanneer u stopt met roken?

20 minuten

Uw bloeddruk en hartritme worden weer normaal.

24 uur

Alle sporen van kooldioxide zijn uit uw lichaam verdwenen en uw longen beginnen weer schoon te worden.

Dag 2

Uw smaak- en reukzin verbeteren.

Dag 3

De stollingsfactoren van uw bloed worden weer normaal. U ademt gemakkelijker en hebt meer energie.

1 week

Na 1 week is uw behoefte aan roken het sterkst. U kunt nu ook last krijgen van ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn, keelpijn en prikkelbaarheid. Die symptomen zijn echter heel normaal wanneer u probeert te stoppen, dus laat u niet ontmoedigen! Kies een product uit het NICORETTE® gamma om de symptomen te verzachten en u te helpen te stoppen.

2 - 12 weken

Uw bloedcirculatie is beter, u stapt en loopt gemakkelijker. Aan het eind van de achtste week zullen de zin in roken en de ontwenningsverschijnselen sterk afgenomen zijn. Als u de paar kilo's wilt kwijtspelen die u bent verdikt sinds u bent gestopt met roken, let dan op uw voeding.

3 - 9 maanden

De hoest en de piepende adem verminderen, u hebt meer adem.

NICORETTE® is een geneesmiddel aangewezen bij het stoppen met roken, met als werkzaam bestanddeel nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. NICORETTE® niet gebruiken wanneer u een ernstige hartaandoening heeft, recent een beroerte heeft gehad of (voor de kauwgom) een ontsteking in de mond, keel of slokdarm heeft. NICORETTE® mondspray niet gebruiken indien u jonger bent dan 18 jaar of indien u nog nooit gerookt hebt. Slagingskans placebo: 5,6% en met mondspray 13,8% i.c.m. 3 begeleidingssessies, gemeten over 52 weken. NICORETTE® niet gebruiken tijdens de borstvoeding. Raadpleeg uw arts voordat u NICORETTE® gebruikt tijdens de zwangerschap. KOAG nr.: 33-1011-1439.